Filler

FILLER

Behandlingar med fillers är en av världens vanligaste estetiska behandlingar idag.


Det finns många olika fillerprodukter på marknaden idag. De flesta består av hyaluronsyra.

Hyaluronsyra är en molekyl som naturligt finns i människokroppen men med åren producerar kroppen mindre hyaluronsyra vilket bidrar till att huden förlorar sin elasticitet och fyllighet. Genom att injicera hyaluronsyra i hudens rynkor och fåror återskapas den förlorade volymen och på så sätt ett naturligt och mer ungdomligt utseende.


Huden förlorar även kollagen med åren och den egna kollagenproduktionen minskar. Filler som består av kalciumhydroxylapatit återskapar inte bara den förlorade volymen, utan stimulerar även kroppens egna kollagenproduktion.


Resultatet av en behandling sitter i mellan 6-18 månader och vid upprepade regelbundna behandlingar förlängs också varaktigheten över tid. Behandling med filler (hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit) är alltså INTE permanent.


De flesta fillers innehåller idag bedövningsmedel (Lidocaine) för att behandlingen skall kännas så lite som möjligt.

Om du är allergisk mot bedövningsmedel eller av annan anledning önskar en produkt utan bedövningsmedel, vänligen kontakta oss innan så tar vi hem en bedövningsfri produkt till Dig utan extra kostnad.


STYLAGE


En hyaluronsyrafiller från franska Vivacy.

En högkvalitativ och väl beprövad hyaluronsyrafiller. Stylage är en tredje generationens hudfiller baserad på laboratorieframställd hyaluronsyra.

Stylage innehåller bland annat ämnet Mannitol som resulterar i mindre svullnad och rodnad.

De flesta Stylage-produkter innehåller också bedövningsmedel (Lidocaine) som gör att behandlingarna känns mindre.

Stylage finns i olika utföranden för olika ändamål, från en mycket lättflytande och mjuk (Stylage Small) till tjockare (Stylage XL-XXL). Därtill finns Stylage även som Hydro och Hydro Max för en fuktgivande effekt och för de allra finaste linjerna. Beroende på vilket område som skall behandlas och vilken effekt man vill uppnå väljer man ut den produkt som lämpar sig bäst för ändamålet.

RADIESSE


En kalciumhydroxylapatitfiller från tyska Merz.


En filler som ingen annan på marknaden på grund av sin kolleganstimulerande förmåga.

Icke-permanent, men håller oftast längre än andra fillers.

Den används, precis som vilken hyaluronsyrafiller som helst, för att fylla ut rynkor och fåror, volymökande för kinder, näsa, haka, samt för ansiktskonturer. Den används också för att återskapa volym av handryggarna.


Radiesse består av sterila mycket små mikrosfärer av kalcumhydroxylapatit i en steril vattenbaserad gel med glycerin. Radiesse ger direkt resultat och de små mikrosfärerna stimulerar kroppens egna kollagenproduktion vilket ger en långvarig och föryngrande effekt.

Hydroxylapatit finns naturligt i kroppens ben och tänder. Radiesse är en naturlig produkt som med tiden helt tas upp av kroppen och är alltså inte permanent. Mikrosfärerna kan ses på röntgen vilket kan vara av vikt att informera läkare om man genomgår en sådan undersökning.

Radiesse är något fastare än andra fillers och ska därför inte användas i läpparna eller under ögonen.


Radiesse har funnits i flera år och är sedan tidigare godkänd av amerikanska FDA vilket tyder på hög säkerhet. Sedan några år tillbaka finns Radiesse som godkänd produkt även i Sverige och övriga Europa.


Endast legitimerad läkare eller legitimerad sjuksköterska med mycket lång erfarenhet av injektionsbehandlingar får köpa in och utföra behandlingar med Radiesse.