Botox

BOTULINUM TOXIN (BOTOX)


Varje gång du skrattar, blir arg eller koncentrerar dig spänns ansiktsmuskulaturen som inte bara framkallar rynkor och linjer i ansiktet, men också ofta orsakar huvudvärk. Eftersom hudens elasticitet minskar med ålder tenderar linjerna att bli kvar. Muskelavslappnande läkemedel (botulinum toxin) motverkar detta.


Injektionsbehandlingar med botulinum toxin är nu världens vanligaste estetiska injektionsbehandling, mycket tack vare hög säkerhet, goda resultat och att det är en förhållandevis snabb och enkel behandling.


Den muskelavslappnande effekten som botulinum toxin har hjälper såväl mot rynkor som mot huvudvärk och används idag också som behandling av tandgnissling/tandpressning (bruxism) och behandling av hyperhidros (överdriven svettning).


Resultatet är beroende av att man injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren och man bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare för att utföra denna behandling.


Effekten är inte permanent utan övergående och sitter i cirka 4-6 månader och då man kan upprepa behandlingen om man önskar. För att bibehålla effekt bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år och studier visar att effekten varar längre för varje behandling som utförs.

RYNKBEHANDLING


Läkemedlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler för att blockera nervimpulserna och få dem att slappna av vilket gör att den överliggande huden blir slät. Andra nervfunktioner i huden påverkas inte, utan enbart den specifika muskeln.


Läkaren injicerar en liten mängd läkemedel med hjälp av en mycket tunn nål på det område som man vill behandla. Totalt tar behandlingen inte mer än 10-20 minuter beroende på hur många områden som behandlas.


Resultatet av behandlingen syns inte direkt utan först efter 4-7 dagar. Efter första behandlingen brukar vi därför boka ett återbesök 2 veckor senare för att se resultatet och avgöra om större mängd av läkemedlet behövs för att uppnå önskad effekt.

HUVUDVÄRK


Botulinum toxin används för behandling av huvudvärk, både spänningshuvudvärk och migrän.

Många studier har kunnat visa goda resultat av denna behandling och många människor som har plågats av huvudvärk i åratal kan med hjälp av botulinum toxin bli helt smärtfria.


Med hjälp av en mycket tunn nål injiceras läkemedlet i speciellt utvalda muskler i både ansiktet och i nacken.

BRUXISM


Bruxism (tandpressning/tandgnissling) är idag är vanligt problem, ofta på grund av en stressig tillvaro som gör att man omedvetet pressar ihop käkarna. Många har även denna tendens nattetid.


Bruxism sliter på tänderna och ger ofta också problem med huvudvärk.

Tack vare botulinum toxin kan bruxism idag enkelt behandlas. Läkemedlet injiceras i tuggmuskulaturen och får den att slappna av.

HYPERHIDROS


Det är många som idag lider i tysthet av hyperhidros, överdriven svettning, utan att veta att det enkelt går att behandla.

Vi behandlar primär hyperhidros i armhålor och i handflator genom att injicera botulinum toxin med hjälp av en mycket tunn nål.

Som för övriga behandlingar med botulinum toxin bör behandlingen upprepas ca 2-3 gånger per år.


MICROTOX


Microtox är en ny metod för att reducera rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Behandlingen går ut på att injicera en mindre mängd botulinumtoxin A (Botox) jämt fördelat i huden. Resultatet blir ett slätare helhetsintryck – utan att förlora det naturliga uttrycket och mimiken.

Behandlingen minskar ofta även porer och ger huden mer lyster.

Hela ansiktet kan behandlas.